• Ocenenie vo výtvarnej súťaži Stromy našich otcov

          • Vo výtvarnej súťaži Stromy našich otcov získali ocenenie žiačky našej školy Simona Fedorová, Viktória Tomeková, Viktória Vráblová, Lucia Vráblová a Viktória Nemčeková pod vedením pána učiteľa Harnúška. Všetkým srdečne gratulujeme a ďakujeme za peknú reprezentáciu.

          • ŠKOLSKÁ KNIŽNICA V NOVOM ŠATE

          • V piatok 25. marca 2022 sme slávnostne otvorili „bránu“ našej vynovenej školskej knižnice. Erazmus Rotterdamský povedal: „Knižnica je raj!“ Takýmto rajom a krásnym miestom zároveň, kde sa môžeme z kníh vzdelávať alebo si pri nich oddýchnuť, sa stala aj naša knižnica. Dlhé roky čakala na skrášlenie, a to sa v tomto školskom roku podarilo. Vymaľované steny, nové knižničné regály, stropné osvetlenie, nábytok a vzdušný otvorený priestor vytvárajú atmosféru pohody a pokoja. 

            Pozvanie pri tejto príležitosti prijali aj pán starosta a spisovateľ Miroslav Búran, autor knihy pre deti Katkine dobrodružstvá. Rád odpovedal na otázky detí o tom, aký má vzťah ku knihám, čo rád číta, čo ho inšpiruje pri písaní a na mnoho ďalších.

            Veríme, že našu školskú knižnicu budú žiaci i učitelia často navštevovať. Je k dispozícii počas vyučovania, ale aj na voľnočasové aktivity.

            Pôvodná školská knižnica

            Takto prebiehala modernizácia školskej knižnice...

            ...a takýto bol jej výsledok, z ktorého sa veľmi tešíme!

            Za príjemné piatkové podujatie ďakujeme najmä pani vychovávateľke Janke Michalicovej, ktorá na škole zastáva  funkciu knihovníčky, ale i všetkým ostatným, ktorí priložili ruku k dielu.

          • Návšteva pána starostu pri príležitosti MDŽ

          • Pri príležitosti MDŽ dorazil do školy náš tradičný gratulant – pán starosta.  Aj tento rok nás prišiel potešiť kvietkom a milým slovom. Nechýbalo prianie pevného zdravia, pokoja a príjemných chvíľ strávených v kruhu blízkych. Ďakujeme.

          • Videonávod pre rodičov, ktorí budú podávať prihlášku na SŠ alebo 8-ročné gymnázium

          • Videonávod: NOVÝ na linku https://www.youtube.com/watch?v=f9Dcepl0ez0 je zverejnená informácia o postupe pri prijímacom konaní a vypĺňaní prihlášok na stredné školy.

            Vážení rodičia, v prípade akýchkoľvek nejasností alebo ak máte nejaký technický  problém pri vypĺňaní tejto prihlášky (napr. nemáte doma tlačiareň, skener....), možete ma kontaktovať cez Edupage alebo 0948 301 317- Vavrovičová.

             

            Posielam Vám tip na appku „STREDNÁ“ : https://www.stredna.sk/

            Žiaci základných škôl stoja pred dôležitým rozhodnutím, kam na strednú. Pomôcť im má aplikácia, ktorú si jednoducho stiahnu do svojich mobilov.

             

            - ŽIAKOM aplikácia pomôže: získať detailné informácie o stredných školách, spoznať svoje preferencie vďaka testu osobnosti, vytvárať si zoznam obľúbených škôl.

            - ŠKOLÁM aplikácia ponúka možnosť: odprezentovať svoju činnosť, priblížiť sa žiakom modernou formou. 

             

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 9. 2. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Test a úlohy pozostávali  z dvoch okruhov tém: prebrané učivo a pamiatky UNESCO na Slovensku. Súťaž prebiehala online. Kategórie C a D súťažili od 9:00 do 10,15, kategórie E a F súťažili od 10:20 do 11:35. Žiaci získali novú skúsenosť. Najmä ôsmačky, ktoré pracovali z domu, lebo mali dištančné vyučovanie. Od postupu do krajského kola delilo Kristíána Harasníka 0,56 bodu  a Adelku Gbelcovú 5 bodov. Je to výzva, pokračovať v zodpovednej príprave na vyučovanie a skúsiť šťastie v budúcom roku.  Vďaka získaným bodom sa všetci 6 stali úspešnými riešiteľmi. 

            Zastúpenie sme mali vo všetkých kategóriach.

            Všetkým patrí veľká pochvala a jednotka. Vďaka za peknú reprezentáciu školy. 

            Pripravovala : Mgr.Anna Hamerlíková

          • Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu

          •        27. januára 2022 sme si s deviatakmi na dejepise pripomenuli  Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu. V tento deň bol v roku 1945 oslobodený komplex koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau. Počas holokaustu v období druhej svetovej vojny tu bolo usmrtených cca šesť miliónov Židov.

                   V trojhodinovom cykle sme sa oboznámili so základnou faktografiou. Prostredníctvom prezentácii sme skúmali historické fotografie. Spoločne sme sa zamýšľali nad príčinami i dôsledkami vzniknutej vojnovej situácie. Rozoberali sme pohnútky vtedajších predstaviteľov európskych štátov v rozhodnutiach. Porovnávali sme ,,vysoký nadhľad”  s postojmi a názormi ,,bežných “ ľudí. Pôsobivé boli svedectvá preživších pamätníkov.   Problematiku sme uzavreli čítaním úryvkov z Denníka Anny Frankovej.  

            Mgr. Anna Hamerlíková

          • Vianoce 2021

          • Po roku sme sa opäť dočkali najkrajších sviatkov v roku. Vianoce sú tu už o pár dní...

            Posledný deň pred prázdninami bol našej škole v znamení vianočnej atmosféry.

            V tento deň sa na 1. stupni konali vianočné besiedky so všetkým, čo k Vianociam patrí. 

            Nechýbal stromček, darčeky, pohostenie a príjemná hudba.

            Aj žiaci starších ročníkov si pred nástupom na dištančné vzdelávanie spríjemnili čakanie na Vianoce vianočnými besiedkami...

            Deviataci sa tiež lúčili s rokom 2021. Stretnú sa opäť v roku, ktorý je pre nich veľmi dôležitý. 

            Budeme im držať palce, aby sa správne rozhodli.

            Chutným prekvapením pre deti v ŠKD bola pizza od Albero di mele - Pizza a Grill :-) Ďakujeme!

          • "Čaro zimy"

          • Cieľom výtvarnej súťaže pod názvom ,,ČARO ZIMY bolo upozorniť deti a mládež na krásny čas, ktorý so sebou zima prináša. Prostredníctvom výtvarného prejavu deti vyjadrili špecifickú farebnosť, a to mráz, sneh, ľad, zimnú krajinku, teplo domova, prírodu ukrytú pod zimnou perinou a zimné tradície. Z množstva výtvarných prác bola ocenená práca Dalibora Králika z 3.A. GRATULUJEME!

          • Dištančné vzdelávanie

          •        Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ  prechádza 2. stupeň ZŠ od 13. 12. 2021 na dištančné vzdelávanie.

            Vyučovanie bude prebiehať podľa upraveného rozvrhu hodín, ktorý nájdete na našej školskej webove stránke v hlavnom Menu- Online vyučovanie. (Stravníci sú automaticky odhlásení z obedov.)

            Rozhodnutie.pdf

                 Milí rodičia a žiaci 2. stupňa, keďže opäť pokračujeme v dištančnom vzdelávaní, pripomíname pravidlá, ktoré treba dodržiavať:

            • Vyučovanie prebieha v online režime  podľa Online rozvrhu prostredníctvom Google Meet a Bezkriedy.sk .
            • Žiak sa prihlasuje na vyučovaciu hodinu s dostatočným časovým predstihom kliknutím na link zverejnený na webovej stránke školy(aby prípadné aktualizácie mohli prebehnúť v dostatočnom časovom predstihu). Počas prihlasovania povolí zvuk aj obraz jeho kamery. (Učiteľ zaznamenáva oneskorené príchody rovnako ako pri prezenčnom vyučovaní.)
            • Žiak má pripravené všetky pomôcky na daný predmet a snaží sa zabezpečiť si čo najpokojnejšie prostredie na svoju prácu, ak je to možné.
            • Žiak má už pri vstupe na online hodinu uvedené svoje meno a priezvisko (nie prezývku, prípadne iné meno) a zapnutú kameru, ktorá smeruje na jeho tvár. Ak žiak nemá funkčnú kameru, je povinný túto skutočnosť oznámiť dohodnutým spôsobom vyučujúcemu najneskôr 15 minút pred vyučovacou hodinou.
            • Žiak má po celý čas online hodiny zapnutú kameru a mikrofón. Ak má problémy s internetovým pripojením,  snaží sa dokončiť hodinu so zapnutým mikrofónom. Rodič túto skutočnosť oznámi triednemu učiteľovi a snaží sa daný problém čo najskôr vyriešiť.
            • Žiak, ktorý má problém s internetovým pripojením, ihneď po hodine oznámi problém vyučujúcemu. V prípade, že žiaka systém „vyhodí“, prihlási sa naspäť. Úlohy zadané počas online hodiny učiteľ vloží aj na Bezkriedy. sk .
            • Ak sa žiak nemôže zúčastniť online hodiny z rodinných alebo zdravotných dôvodov, rodič túto skutočnosť oznámi vopred písomne vyučujúcemu daného predmetu. Rodič zároveň ospravedlní žiaka aj u triedneho učiteľa písomne.
            • Ak neprebieha vyučovacia hodina pomocou MEET, žiak pracuje podľa pokynov učiteľa počas hodiny v rozvrhu. Keď sú pokyny zadané v domácej úlohe, žiak pracuje V ČASE vyučovacej hodiny na CELEJ domácej úlohe (otvorí všetky prílohy, správy a súčasti zadania). V prípade nejasností má žiak možnosť kontaktovať učiteľa.
            • Spôsob odovzdávania a hodnotenia úloh, vypracovania testov, rieši každý učiteľ individuálne. V prípade problémov je potrebné učiteľa kontaktovať čo najskôr.
            • Ak sa žiak opakovane nezúčastňuje na online hodinách, ani sa žiadnym spôsobom nepodieľa na výučbe, triedny učiteľ vyzve rodiča, aby písomne vysvetlil dôvody.
            • Žiaci, ktorí sa nezúčastňujú na vyučovaní, budú mať absenciu a následne zníženú známku zo správania vyplývajúcu z počtu neospravedlnených hodín.
            • Rodič  komunikuje s učiteľmi písomnou alebo ústnou formou (preferuje sa písomná forma – Edupage, Bezkriedy, sms, email a pod.)  v čase PO - PIA 7:45 – 16:00.

             

             

          • Oddychová zóna

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Oddychová zóna .

            Chodba na 1. stupni opeknela. Aj s pomocou našich žiakov sme na nej vytvorili relaxačnú a oddychovú zónu, v ktorej môžu tráviť svoj voľný čas medzi a aj po vyučovaní.

          • Zima v ŠKD

          • Čas adventu a Vianoc má kúzelnú atmosféru...

            A presne taká panuje aj u nás v ŠKD.  Celý december sa v školskom klube pripravujeme na najkrajšie sviatky v roku, usilovne pracujeme a vytvárame rôzne ozdoby, pozdravy a stromčeky...

            A keďže nám vonku poriadne nasnežilo, takto sme sa tešili zo snehovej nádielky: robili sme snehových anjelikov, stavali sme snehuliakov a bola  aj poriadna snehová guľovačka. 

          • Dejepisná olympiáda - školské kolo

          • 14. ročník Dejepisnej olympiády je v tomto školskom roku podobne ako iné predmetové súťaže organizovaný v súlade s vyhlásenými opatreniami. Školské kolá sú v réžii základných škôl tradičnou papierovou formou, vyššie kolá online.

             

            Dňa 7. 12. 2021 sa uskutočnilo školské kolo Dejepisnej olympiády 2021/22.  Test, ktorý žiaci vypracovali, pozostával z troch častí: prebrané učivo v danom ročníku, povinná spoločná téma - pamiatky UNESCO a regionálna história.  Žiaci mohli získať maximálny počet bodov 100 ( 40 + 40+ 20).  Na vypracovanie mali žiaci 90 minút.

            Výsledky:

            Kategória F ( 6.ročník) – Leo Velický

            Kategória E ( 7. ročník) – Kristián Harasník, Paulína Masárová

            Kategória D ( 8. ročník) – Adela Gbelcová, Diana Martišová, Alexandra Fedorová, Alexandra Blažková

            Kategória  C ( 9. ročník) – David Černek, Sebastián Čmarada

             

            Blahoželáme a úspešným riešiteľom držíme palce v okresnom kole, ktoré bude online.